אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

סופגניות חריפות

הן נראות תמימות מבחוץ, אבל מבפנים הן סוערות, חריפות ומלאות בטעמים. אל תחכו עד חנוכה

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 04/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 כפות שמרים

כף סוכר

כוס ורבע מים חמימים

כפית מלח

2 כוסות קמח

למלית:

3 בצלי שאלוט קצוצים

4 שיני שום

כף גרגירי כוסברה

רבע שורש למון גראס קצוץ

חצי חבילת כוסברה קצוצה

2 כפות רוטב דגים

2 כפות סויה

2 חזות עוף שלמים (2 פרפרים)

בקבוק בירה

לריבת מנגו צ'טני:

רבע מנגו קצוץ

2 פלפלים סודניים קטנים חריפים

פלפל חריף

שורש גלנגל

רבע שורש ג'ינג'ר קצוץ

2 עלי כפיר ליים

2 שיני שום

3 בצלי שאלוט קצוצים

רבע שורש למון גראס קצוץ

כף סויה

כף רוטב דגים

כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את השמרים הסוכר והמים ונותנים לנוח לכמה דקות. מערבבים עם הקמח ובסוף מוסיפים את המלח. לשים במיקסר 7 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים חצי שעה.

2 מלית: טוחנים במעבד מזון את כל החומרים חוץ מהעוף והבירה למשחה חלקה. שופכים לסיר ומוסיפים בקבוק בירה ואת חזה העוף. מבשלים עד שהעוף מתפרק ולא נשאר נוזל בסיר.  

3 לריבה: קוצצים את כל החומרים, מבשלים במחבת עם שמן שומשום, מצמצמים לכדי ריבה וטוחנים.

4 לוקחים חופן מהבצק ופותחים אותו ביד. ממלאים בכמות יפה של מלית עוף וסוגרים לצורת סופגנייה. מטגנים בשמן עמוק, מוציאים ומסננים. מזריקים את הריבה לסופגנייה ומגישים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.