צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
עוף במלח וירקות שורש
מחפשים מנה בסיסית ונהדרת לשבת בלי יותר מדי עבודה? שוקי עוף במלח גס לצד תפוחי אדמה ובטטות שנצלים לאטם בתנור בכלום עבודה
אבי נוסבאום | מאסטר שף VIP
| פורסם 02/02/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
עוף שלם
1 ק״ג מלח גס
3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
2 בטטות, חתוכות לקוביות גדולות
2 בצל סגול, חתוך לרבעים
6 שיני שום בקליפתן
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 שמים את העוף בתבנית, מסדרים את המלח הגס במסגרת, מבלי שייגע בעוף.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את תפוח האדמה, הבטטה, הבצל והשום עם שמן זית, מלח ופלפל (אפשר להוסיף עשבי תיבול שאוהבים), ומסדרים בתבנית נפרדת שמכניסים מתחת לעוף.
3 מכניסים לתנור את העוף והירקות למשך שעה וחצי, עד שהעוף משחים מאוד והירקות רכים. לפריכות מקסימלית, הופכים את העוף מכל הצדדים במהלך הבישול.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים