דולמה – ירקות ממולאים בבשר ואורז
חגיגה של ביסים מירקות קטנים וממולאים שהגודל שלהם מאפשר לטעום הכל, ולא להפסיק לאכול
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
ירקות:
4-3 פלפלונים קטנים
4-3 בצלי שאלוט
4-3 קישואים קטנטנים
4-3 חצילים עגולים קטנים
עלי גפן (עדיף טריים)
למילוי:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
200 גרם בשר כבש טחון
200 גרם בקר טחון
פלפל אדום חריף קצוץ
חופן נענע קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
כפית תערובת טוגרשי
כף רכז רימונים
כפית סוכר
קורט זנגביל
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית צ'ילי גרוס
קורט הל טחון
קורט ציפורן טחון
מלח
400 גרם אורז עגול מושרה במים חמים
לרוטב לממולאים:
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
כף סוכר
2 כפות רכז רימונים
כפית מלח
לרוטב יוגורט:
500 גרם יוגורט עיזים
קורט מלח
כמה עלי נענע
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
1 מטגנים בצל בשמן זית. מוסיפים את הבשר הטחון משני הסוגים, מטגנים ומתבלים בתבלינים ובירוקים. טועמים ומתקנים תיבול.
2 מבשלים אורז עגול במי מלח 3 דקות ומסננים.
3 מערבבים את האורז עם תערובת המילוי, טועמים שוב ומתקנים תיבול.
4 מרוקנים את הירקות וממלאים אותם בתערובת הבשר והאורז. מסדרים הכל בסיר רחב, מכסים מעל בעלי גפן ושופכים את הרוטב. אופים בתנור ב-250 מעלות 45 דקות, מוציאים מהתנור וממשיכים עוד 10 דקות על הגז.
5 מסדרים על צלחת את רוטב היוגורט, ומעל את הממולאים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.