אוכל
תמונת AVI׃ mako

פריקסה עם קציצות בשר ומטבוחה

סנדוויץ' תוניסאי עם לחמניה מטוגנת, מטבוחה וקציצות בשר עסיסיות

אלינור רחמים | מאסטר שף | פורסם 03/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח

50 גרם שמרים (או 2 כפות שמרים יבשים)

1/4 כוס שמן

4 כוסות מים פושרים

לקציצות בשר:

1/2 קילו בשר בקר טחון

צרור פטרוזיליה

בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן

כפית ראס אל חנות

כפית פפריקה

פלפל ומלח לפי טעם

ביצה אחת

למטבוחה:

ראש שום קלוף וקצוץ

רבע כוס שמן.

3 פלפלים אדומים, קלויים וקצוצים

6 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות

פלפל חריף, לפי טעם

כף סוכר

פלפל ומלח לפי טעם

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים החומרים היבשים של הבצק. מוסיפים את הרטובים ומעבדים לבצק אחיד. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומניחים בצד לשעה של התפחה. אחרי שעה מוציאים את האוויר מהבצק, לשים שוב ומניחים להתפחה של עוד שעה.

2 מכינים עיגולים מאורכים מהבצק ומתפיחים אותם עוד 20 דקות. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.

3 מטגנים את הבצק בשמן, עד שהוא מזהיב.

4 קציצות הבשר: מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. מעצבים קציצות שטוחות ומטגנים אותן במעט שמן.

5 המטבוחה: מטגנים את השום, מוסיפים את הפלפלים הקלויים ולאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל, מערבבים, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה – עד שעה. המטבוחה מתבשלת בנוזלים של העגבניות. מבשלים עד שלא נשארים יותר נוזלים.

6 ממלאים את הפריקסה במטבוחה וקציצות. אפשר להוסיף גם: זיתים, ביצה קשה, תפוח אדמה מבושל ועוד. מגישים חם.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!