אוכל
צילום׃ דרור עינב, מאסטר שף

רוסטביף סינטה ברוטב פטריות

מנה קלאסית של נתח סינטה צלוי עם שום וחרדל, מוגש ברוטב פטריות מכל הסוגים - שמפיניון, פורטובלו ושיטאקי, למשל, בניחוחות שמיר ומוסקט ועם תוספת קראנצ'ית של תפוחי אדמה מטוגנים חתוכים דק דק

יהונתן ביטון | מאסטר שף | פורסם 14/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו ו-300 גרם סינטה

חרדל דיז'ון

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שמן זית

שום כתוש

לרוטב:

בצל, קצוץ

כמה שיני שום, קצוצות

מעט שמן, לטיגון

פטריות מכל הסוגים (שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי)

מלח

פלפל שחור

קמצוץ אגוז מוסקט

ציר עוף או בקר

חופן שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

1 מורחים את נתח הסינטה בחרדל, מלח גס, פלפל שחור גרוס, שמן זית ושום כתוש ונותנים לו לנוח בתבנית חצי שעה.

2 מכניסים את הבשר לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (בתבנית עם רשת). צולים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 וצולים עוד 20 דקות, לדרגת מדיום-רייר.

3 הרוטב: מטגנים את הבצל והשום במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הציר ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים את השמיר.

* מגישים עם פרוסות דקות מטוגנות של תפוחי אדמה ובטטות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים