צילום׃ דרור עינב, מאסטר שף
רוסטביף סינטה ברוטב פטריות
מנה קלאסית של נתח סינטה צלוי עם שום וחרדל, מוגש ברוטב פטריות מכל הסוגים - שמפיניון, פורטובלו ושיטאקי, למשל, בניחוחות שמיר ומוסקט ועם תוספת קראנצ'ית של תפוחי אדמה מטוגנים חתוכים דק דק
יהונתן ביטון | מאסטר שף
| פורסם 14/11/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
קילו ו-300 גרם סינטה
חרדל דיז'ון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
שום כתוש
לרוטב:
בצל, קצוץ
כמה שיני שום, קצוצות
מעט שמן, לטיגון
פטריות מכל הסוגים (שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי)
מלח
פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט
ציר עוף או בקר
חופן שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
1 מורחים את נתח הסינטה בחרדל, מלח גס, פלפל שחור גרוס, שמן זית ושום כתוש ונותנים לו לנוח בתבנית חצי שעה.
2 מכניסים את הבשר לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (בתבנית עם רשת). צולים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 וצולים עוד 20 דקות, לדרגת מדיום-רייר.
3 הרוטב: מטגנים את הבצל והשום במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הציר ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים את השמיר.
* מגישים עם פרוסות דקות מטוגנות של תפוחי אדמה ובטטות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים