צ'קפולי: קציצות בקר, אורז ברוטב רימונים
תבשיל מסורתי עם קציצות בקר מתובלות שמוגש עם אורז ורוטב רימונים מצוין
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לצ'קפולי (קציצות בשר):
200 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורד
4 שיני שום קצוץ
50 גרם אגוזים טחונים
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כפית פלפל שאטה יבש
כפית סוואנורי מרילי
כפית גרגירי כוסברה כתושים
מלח
שמן לטיגון
לתבשיל:
שמן
1 כרשה קצוצה
צרור שלם כוסברה קצוצה
צרור נענע קצוצה
צרור טרגון
5 בצלים ירוקים, קצוצים
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
חופן חמוציות
כף פפריקה אדומה מתוקה
חצי כוס יין לבן
כוס מים / ציר בשר / ציר עוף
3 כפות רכז רימונים
מלח
לאורז:
כוס אורז
מעט מלח
מעט שמן
1/2 1 כוסות מים
לרוטב רימונים:
בצל סגול מגורד
4 שיני שום, כתושות
כפית גרגירי כוסברה כתושים
צרור כוסברה קצוצה
רבע כוס חומץ בן יין
כפית פפריקה אדומה מתוקה
3 כפות רכז רימונים
גרגירים מרימון שלם
חצי כפית פלפל שאטה גרוס
מעט שמן
אופן ההכנה:
1 לקציצות הבשר: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים קציצות ומטגנים אותן קלות.
2 התבשיל: מחממים בסיר מעט שמן. מוסיפים את הירקות והעשבים הקצוצים ואת התבלינים. מוסיפים גם את כל הנוזלים ומערבבים. מניחים את הקציצות המטוגנות בתוך התבשיל ומבשלים כ-30 דקות.
3 האורז: שוטפים את האורז, מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים מעט מלח ואת המים ומבשלים עד רתיחה, כ-5 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כרבע שעה.
4 רוטב הרימונים: מטגנים במחבת את הבצל קלות. מוסיפים את השום וגרגירי הכוסברה הכתושים ומקפצים כדקה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לידי רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
5 מגישים את הרוטב מעל האורז, לצד הקציצות והתבשיל.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!