עוף עם אפונה וגזר
זו ארוחת הצהריים שתמיד חלמנו שתהיה לנו בבית: עוף עשוי כמו שצריך, עם אפונים ישר מהתרמילים וגזר, לצד אטריות זהובות ונעימות. אפשר לקחת את המתכון הזה ולחזור אחורה בזמן?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
2 כרעי עוף
כף שמן
חופן תרמילי אפונה טרייה – מחלצים את רוב האפונים מהתרמילים ומשאירים כמה תרמילים שלמים
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
כפית שטוחה פפריקה
מלח
פלפל
מעט סוכר
כף שטוחה רסק עגבניות
2 כוסות ציר עוף
לאטריות:
2 כפות שמן
חצי כוס אטריות ביצים דקות
קורט מלח
חצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את כרעי העוף בשמן במחבת רחבה מעל להבה גבוהה עד הזהבה – 5 דקות מכל צד.
2 מוסיפים את העגבניות החתוכות, אפונה, גזר קצוץ ותבלינים. מטגנים תוך ערבוב 3 דקות עד ריכוך קל של הירקות. מוסיפים ציר עוף ורסק, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה לפחות שעה. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
3 לאטריות: מטגנים את האטריות בשמן עד שמזהיבות. מוסיפים את המלח ומים רותחים, מכסים ומבשלים כ-3 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד שהאטריות רכות.מגישים לצד העוף.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים