צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף
פילה לוקוס בסו-ויד
מתכון לפילה לוקוס עם סלק, גזר, ברוקולי, כרובית וגם שעועית ירוקה שמוכנים בטכניקה ייחודית של בישול בוואקום. התחלתם לבשל עם סו ויד? נסו את זה
יהונתן ביטון | מאסטר שף
| פורסם 28/11/16
- זמן עבודהשלוש שעות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
פילה לוקוס באורך 7 עד 10 ס"מ ועובי ס"מ, רצוי ממרכז הדג ומטה לכיוון הזנב
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לירקות:
3 פרחי כרובית
מעט שעועית ירוקה
3 פרחי ברוקולי
גזר
סלק
מלח
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
1 הירקות: מתבלים את כל הירקות במלח, פלפל ושמן זית.
2 מכניסים את הגזר והסלק לשקית ואקום אחת ואת שאר הירקות לשקית שנייה. מוציאים את האוויר ומכניסים לתנור על חום 95 מעלות ל-20 דקות. את השקית עם הסלק והגזר משאירים 20 דקות נוספות.
3 מתבלים את הדג במלח, פלפל ושמן זית.
4 מכניסים את הדג לשקית ואקום ומרוקנים את האוויר. מכניסים לתנור בחום של 54 מעלות ל-25-30 דקות.
5 מוציאים ומטגנים את הדג בשמן רק מהצד של העור, עד להזהבה.
6 מגישים את הדג לצד הירקות.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים