קציצות אורז ובשר טחון
וכשאנחנו אומרים קציצות אורז ובשר טחון אנחנו מתכוונים למנה מעלפת של קציצות בשר בתוך עטיפה של אורז, ששוחות ברוטב עגבניות שלגמרי עושה לנו את זה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לאורז:
2 כוסות אורז ריזוטו עגול
5 כוסות מים
רבע כוס שמן
רבע כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
קורט תבלין משייה
חצי כפית מרק עוף
מעט מלח
ביצה
לקציצות:
רבע כוס שמן
2 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
1 עלה דפנה
כורכום
פלפל שחור
מלח
3 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק עוף
חצי קילו בשר בקר טחון (עדיף מס' 5)
בצל מגורר במגרדת גסה
תפוח אדמה מגורר דק ועדין
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצה רק
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
קורט בהרט
קורט קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
קורט משייה
2 כפות שמן
2 כפות מים
רבע כוס פרורי לחם או מצה
לרוטב:
4 עגבניות גדולות
כף רסק עגבניות
שמן
כפית מרק עוף
פלפל שחור
קינמון
בהרט
מלח
כורכום
אופן ההכנה:
1 אופן הכנת האורז: מבשלים את האורז - מביאים לרתיחה את כל המרכיבים (חוץ מהביצה), ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות עד שהאורז מוכן. מקררים, מוסיפים את הביצה, מערבבים ולשים כמו בצק.
2 קציצות הבשר (מומלץ לבשל את הקציצות בסיר סוטאז' נמוך): מחממים בסיר רבע כוס שמן, 2 גרגירי פלפל אנגלי שלמים, 1 עלה דפנה, כורכום, פלפל שחור,ומעט מלח על אש נמוכה. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק עוף. מכינים קציצות משאר המרכיבים (הבשר, הירקות והתבלינים), מוסיפים אותן לסיר ומבשלים 10 דקות מכוסה על אש גבוהה.
3 מוציאים את קציצות הבשר מהסיר ללא הנוזלים. מוסיפים לרוטב שנשאר בסיר 2 עגבניות מגוררות וכף רסק עגבניות (לא חובה).
4 יוצרים מהאורז (בידיים רטובות) כדורי בשר וממלאים כל כדור בקציצה. מכניסים את כדורי האורז לסיר ומבשלים על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם.
5 טוחנים במעבד מזון 2 עגבניות גדולות. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את העגבניות היטב. מוסיפים כפית מרק עוף, קצת פלפל שחור, קינמון ובהרט, מעט מלח וכורכום. מוסיפים כף רוטב על כל קציצת אורז.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.