אוכל
תמונת AVI׃ mako

כבד אווז צלוי ברוטב בצל ויין

כבד אווז בטיגון קלאסי עם תוספת מיוחדת של פטריות חורש ויין אדום

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 21/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

כף סוכר

1 בצל קצוץ

שמן זית

2 פטריות חורש חתוכות לקוביות

כוס יין אדום

מלח

פלפל

4-5 חתיכות יפות של כבד אווז

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת, שמים כף סוכר ומחכים שייווצר קרמל.

2 מוסיפים את הבצל, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים היטב עד להזהבה.

3 מוסיפים את פטריות החורש ומטגנים עוד 3-4 דקות.

4 מוסיפים מלח, פלפל, את היין ומצמצמים את הרוטב היטב.

5 ממליחים ומפלפלים את חתיכות כבד האווז, מחממים מחבת ללא שמן וצולים את הכבד כ-2 דקות לכל צד.

6 מניחים מעט מהרוטב בתחתית צלחת ההגשה. מסדרים סביב את כבדי האווז ויוצקים מעט מהרוטב מעל הכבדים.