תמונת AVI׃ mako
כבד אווז צלוי ברוטב בצל ויין
כבד אווז בטיגון קלאסי עם תוספת מיוחדת של פטריות חורש ויין אדום
אבי לוי | מאסטר שף
| פורסם 21/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
כף סוכר
1 בצל קצוץ
שמן זית
2 פטריות חורש חתוכות לקוביות
כוס יין אדום
מלח
פלפל
4-5 חתיכות יפות של כבד אווז
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת, שמים כף סוכר ומחכים שייווצר קרמל.
2 מוסיפים את הבצל, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים היטב עד להזהבה.
3 מוסיפים את פטריות החורש ומטגנים עוד 3-4 דקות.
4 מוסיפים מלח, פלפל, את היין ומצמצמים את הרוטב היטב.
5 ממליחים ומפלפלים את חתיכות כבד האווז, מחממים מחבת ללא שמן וצולים את הכבד כ-2 דקות לכל צד.
6 מניחים מעט מהרוטב בתחתית צלחת ההגשה. מסדרים סביב את כבדי האווז ויוצקים מעט מהרוטב מעל הכבדים.