אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל

טארט תפוחים וטופי

לא ייאמן שכל השחיתות הזו התחילה בפתי בר: טארט כמו בדיינר אמריקאי, עם תפוחי עץ, טופי ביתי ופירורי ביסקוויטים שמחזיקים את הכל משני הכיוונים

גל קספרס | מאסטר שף | פורסם 05/08/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 184 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

1 חבילת פתי בר בטעם קרמל

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

מעט סוכר

2 כפות מסקרפונה

2 כפות קמח

לטופי:

כוס סוכר

1 קופסת שמנת מתוקה

חצי כפית קינמון

20 גרם חמאה

4 תפוחים ירוקים, קלופים ופרוסים

לגלידה:

1 קופסת שמנת מתוקה

כוס חלב

100 גרם מסקרפונה

50 גרם פירורי ביסקוויטים בטעם קרמל

3 כפיות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הפתי בר עם חמאה, סוכר, מסקרפונה וקמח לעיסת פירורים. מוציאים ומשטחים בתבנית טארט. אופים בחום בינוני 20 דקות.

2 הטופי: מחממים את הסוכר במחבת עד שהוא הופך לקרמל. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שכל גבישי הסוכר נמסים ונוצר טופי חלק.

3 במחבת נוספת מחממים רבע מכמות הטופי יחד עם הקינמון, החמאה והתפוחים, עד שהם מתרככים מעט.

4 מוציאים את הבסיס מהתנור ומסדרים את התפוחים. מחזירים לתנור ל-10 דקות.

5 מוציאים מהתנור ושופכים את יתרת הטופי.

6 לגלידה: מערבבים את כל חומרי הגלם ומכניסים למכונת הגלידה לשעה.

7 מגישים את הטארט עם הגלידה.

*אפשר לשמור בצד חלק מפירורי הפתי בר, לערבב אותם עם טופי ולסדר למעלה לפני האפייה האחרונה.

המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.