קנלוני חצילים מוקרם ברוטב פסטו עם טוויסט פלפלים קלויים
שפע של רוטב מוקרם שיכול לעבוד נהדר גם עם פסטה, עוטף גלילות חציל ממולאות בגבינה – ביס שכולו עונג מושחת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 חצילים רחבים
שמן להברשה
100 גרם גבינת עיזים
100 גרם גבינת גאודה
לרוטב המוקרם:
20 גרם חמאה מומסת
2 חבילות בזיליקום – עלים בלבד
שמנת לבישול
כף סוכר
אגוז מוסקט
פלפל שחור
לרוטב פלפלים:
פלפל אדום קלוי
פלפל ירוק
צרור גדול של כוסברה
רבע כוס שמן
1 שן שום
לימון
מלח
להגשה:
גבינה צהובה מגורדת
שבבי שקדים קלויים
גילוחי גבינת פרמזן לקישוט
אופן ההכנה:
1 חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומברישים בשמן. אופים בתנור ב-180 מעלות עד שמזהיבים מצד אחד. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, הופכים בזהירות ואופים עד הזהבה בצד השני.
2 בקערה מערבבים את הגבינות.
3 חותכים את הקליפה השחורה שבצדי החצילים, מניחים בקצה כל פרוסה מתערובת הגבינות ומגלגלים. מניחים בצד.
4 טוחנים את כל מרכיבי הרוטב המוקרם למחית חלקה ומעבירים למחבת לבישול קל על אש נמוכה כדי לאחד את המרקמים.
5 טוחנים למחית את מרכיבי רוטב הפלפלים.
6 קולים במחבת עם מעט ספרי שמן את השקדים.
7 מרכיבים: בקערה חסינה לחום יוצקים את הרוטב המוקרם ומערבבים עם גבינה צהובה מגורדת. מניחים את גלילות החציל, מכסים בנייר כסף ואופים.
8 מוציאים מהתנור ומניחים על החצילים את הפרמזן, מקשטים ברוטב הפלפלים ובשקדים הקלויים.