צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף
מעמול במילוי פיסטוקים וקפה
תתכוננו להתמכר: העוגייה הערבית הקלאסית מבצק של סולת, עם טוויסט של קפה במילוי
מנאל איסמעיל | מאסטר שף
| פורסם 05/04/21
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 ק"ג סולת
400 גרם חמאה מומסת
2 כפות זרעי שומר שלמים
2 סוכר וניל
כוס שמנת מתוקה
רבע כוס מי ורדים
למילוי:
300 גרם פיסטוקים קלויים וטחונים דק
100 גרם קשיו קלוי וטחון
100 גרם סוכר חום
חצי כוס מי ורדים
2 כפות קפה נמס
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק עדין - לא קשה ולא רך מדי.
2 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת עיסה אחידה.
3 לוקחים בכף היד מעט מן הבצק, ומשטחים מעט. מניחים כפית מן המילוי, וסוגרים את הבצק. מגלגלים לעיגול או מעצבים את הצורה בעזרת כף עץ למעמול. ממשיכים עד סיום הבצק והמלית.
4 אופים 20 דקות ב-180 מעלות.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.