אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף

מעמול במילוי פיסטוקים וקפה

תתכוננו להתמכר: העוגייה הערבית הקלאסית מבצק של סולת, עם טוויסט של קפה במילוי

מנאל איסמעיל | מאסטר שף | פורסם 05/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 ק"ג סולת

400 גרם חמאה מומסת

2 כפות זרעי שומר שלמים

2 סוכר וניל

כוס שמנת מתוקה

רבע כוס מי ורדים

למילוי:

300 גרם פיסטוקים קלויים וטחונים דק

100 גרם קשיו קלוי וטחון

100 גרם סוכר חום

 חצי כוס מי ורדים

 2 כפות קפה נמס

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק עדין - לא קשה ולא רך מדי.

2 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת עיסה אחידה.

3 לוקחים בכף היד מעט מן הבצק, ומשטחים מעט. מניחים כפית מן המילוי, וסוגרים את הבצק. מגלגלים לעיגול או מעצבים את הצורה בעזרת כף עץ למעמול. ממשיכים עד סיום הבצק והמלית.

4 אופים 20 דקות ב-180 מעלות.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.