אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

עוגת חלה מהחלומות

לליאור יש מתכון מעולה לחלה, ומתברר שכשמוסיפים לה מילוי של קונפי ברווז שבושל יותר משעה בשמן זית עם תבלינים היא משתדרגת אפילו עוד. ומה קורה כשמוסיפים לחגיגה הזאת זיגוג של תפוז סיני? במילה אחת, וואו

שחר לוי, ליאור אוחיון וגל קספרס | מאסטר שף | פורסם 27/08/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 345 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לחלה:

1 קילו קמח

44 גרם שמרים יבשים

150 גרם סוכר

100 גרם שמן

2 ורבע כוסות מים

ביצה טרופה, למריחה

קצח, לפיזור

לקונפי ברווז:

2 שוקי ברווז

שמן זית

5 בצלי שאלוט

5 שיני שום

3 עלי מרווה

חצי כפית מלח הודי

5 עלי תימין

10 ורדים יבשים

ציר בקר מצומצם

בצל מטוגן

מלח

פלפל שחור

מעט סוכר

לגלסאז' תפוז סיני:

קליפות מ-10 תפוזים סינים

1 כוכב אניס

חצי כוס סוכר

רבע כוס מים

3 עלי כפיר ליים

1 כפית תה מאצ'ה

1 צ'ייסר וויסקי איכותי

אופן ההכנה:

1 החלה: לשים את כל המרכיבים במיקסר 7-10 דקות, מכסים ומניחים להתפחה של כשעה ורבע.

2 קונפי ברווז: צולים את השוקיים בשמן עד השחמה. מוסיפים שמן זית עד כיסוי, בצלי שאלוט, שום, מרווה, מלח הודי, תימין וורדים יבשים ומבשלים על אש נמוכה מאוד שעה ורבע, עד שהברווז מתרכך.

3 גלסאז': מבשלים את כל המרכיבים יחד עד שהקליפות מתרככות.

4 מפרידים את בשר הברווז מהעצם וקוצצים דק. מוסיפים ציר בקר מצומצם, בצל מטוגן, מלח, פלפל וקצת סוכר ומערבבים.

5 מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם כל אחד ומשמנים תבנית קפיץ עגולה.

6 ממלאים כל עיגול בצק בתערובת הברווז ומסדרים בתבנית. מתפיחים 10 דקות.

7 מחממים תנור ל-150 מעלות.

8 מורחים את החלה בביצה טרופה, מפזרים קצח ואופים 30-35 דקות עד הזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומהתבנית, מושחים בגלסאז' תפוז סיני ומסדרים את קליפות התפוז מלמעלה. מגישים חם.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.