צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל
מרק עוף עם בצקניות
מרק עוף של בית זה תמיד טעים, השוס פה הוא הבצקניות - כדורי בצק קטנטנים בטעם גן עדן, עם מרכיב אחד מרכזי שאותנו ממש הפתיע
קוסטה אוסדצ'י | מאסטר שף
| פורסם 17/07/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
2 כרעי עוף, חצויות
בצל, חתוך לחצאי ירח
2 גזרים, חתוכים לאצבעות
ליטר ציר עוף
300 מ"ל מים
לבצקניות:
3 בצלים
1 ביצה
300 גרם קמח לבן
50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מרק: מטגנים את העוף בסיר, מוסיפים בצל וגזר וממשיכים לטגן עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
2 מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
3 בצק: טוחנים את הבצלים במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה ונוזלית. מוסיפים ביצה וקמח ומערבבים. מוסיפים חמאה, מלח ופלפל ומערבבים. אם אי אפשר ליצור מהבצק כדור מוסיפים עוד קמח.
4 יוצרים מהבצק בצקניות קטנות ומוסיפים למרק הרותח.
5 מבשלים עוד שעה וחצי ברתיחה עדינה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.