חזה אווז באספרסו
חזה אווז בזיגוג נהדר של אספרסו ודבש, מוגש עם קרם מנגו חריף, תירס מוקפץ עם בצל ירוק ומעל הכל - תוספת קראנצ'ית של שבבי חזה אווז מעושן קצוץ דק דק ואבקת אספרסו, ישר מהקפסולה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חזה אווז
100 מ"ל אספרסו
50 מ"ל דבש
לקרם המנגו:
חצי מנגו
חצי פלפל חריף ירוק
חצי כפית גראם מסאלה
לתירס:
קלח תירס
כפית שמן זית
גבעול בצל ירוק, קצוץ
להגשה:
חזה אווז מעושן, פרוס
קפסולה של קפה אספרסו
אופן ההכנה:
1 מניחים את חזה האווז במחבת קרה על הצד של העור, מדליקים את האש מתחתיה ומשאירים כך עד שכל השומן נעלם.
2 הופכים את החזה ומטגנים דקה, הופכים שוב ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-6 דקות (תלוי במידת העשייה הרצויה).
3 מערבבים את האספרסו עם הדבש עד להמסה.
4 מוציאים את חזה האווז מהתנור ומחזירים לכיריים. מוסיפים למחבת את סירופ הקפה ומביאים לצמצום עד לקבלת שליש מהכמות המקורית. מזגגים את החזה עד שהסירופ נתפס עליו.
5 קרם מנגו: טוחנים במעבד מזון מנגו, פלפל חריף וגראם מסאלה.
6 התירס: מכניסים את התירס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, עד שהוא מוכן. פורסים ממנו את הגרעינים ומקפיצים עם שמן זית ובצל ירוק.
7 מניחים על מחבת קרה פרוסות של חזה אווז מעושן, מדליקים את האש וצורבים עד שהן הופכות לקריספיות. מצננים.
8 קוצצים את חזה האווז המעושן יחד עם קפה מקפסולה מפורקת.
9 הרכבת המנה: מושחים על צלחת קרם מנגו, מסדרים מעליו תירס וחזה אווז ולבסוף מפזרים את אבקת הקפה והחזה המעושן הקצוץ.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים