אוכל

טארט לימון

בסיס בצק פריך, מלית שמנת לימונית וציפוי מרנג שרק מחכה להינמס לכם בפה

אלקנה ביטון | מאסטר שף | פורסם 10/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 295 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

אחד ורבע כוס קמח לבן
100גרם חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
כפית מלח
1 ביצה
2 חלמונים

למלית

גרדת לימון משני לימונים
מיץ לימון משני לימונים
3/4 כוס סוכר
מיכל שמנת מתוקה
4 ביצים

למרנג

4 חלבונים בטמפ' החדר
כוס סוכר

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: 1 מכניסים למעבד מזון את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הביצה והחלמונים. מעבדים עד לקבלת בצק. חשוב לא להפעיל את מעבד המזון לזמן ממושך כדי לא לפגוע בפריכות הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות. 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד שגודלו עולה על גודל התבנית. מעבירים לתבנית משומנת ומרפדים את התחתית והדפנות בבצק. מאחסנים במקרר עד לאפייה.   להכנת המלית: 3. מחממים תנור ל-170 מעלות. 4. שמים בקערה בינונית גרידת לימון ומיץ לימון משני לימונים, 3/4 כוס סוכר, מיכל שמנת מתוקה ו- 4 ביצים. מקציפים כ-3 דקות עד שנוצרת בלילה אחידה. משטחים את הבלילה מעל הבצק שהתקרר ואופים בתנור שחומם מראש למשך 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה.   להכנת המרנג: 5. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. בקערה חסינת חום, הגדולה מקוטר הסיר, מקציפים 4 חלבונים בטמפרטורת החדר עם כוס סוכר, כשתי דקות במהירות גבוהה, עד שהקצף מלבין ונפחו גדל. 6. מניחים את הקערה מעל הסיר וממשיכים להקציף תוך כדי חימום כ- 10 דקות, עד שהקצף נעשה יציב, זוהר ודביק למגע. מורידים את הקערה מהסיר ומקציפים עד שהחלבונים מעט מתקררים. מחממים את התנור למצב גריל. 7. מזליפים מרנג על העוגה או מצפים בעזרת מרית את מרכזה במרנג. שורפים בזהירות עם ברנר את המרנג עד להשחמה קלה. ניתן גם להכניס את העוגה לתנור למשך דקה עד שהמרנג מזהיב.

>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? היכנסו לקבוצה שלנו