פסטה פלפלים תלויה
אם עדיין לא שמתם לב שמדובר בבשלן עם נשמה של אומן – הנה בא חצי הגמר והוכיח את זה מעבר לכל ספק. קבלו את המונומנט של שחר, שחוץ מזה שהוא מיוחד בטירוף, גם טעים באופן חריג
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם קמח לבן
50 גרם פפריקה מתוקה
50 גרם פפריקה חריפה
מלח
2 ביצים
2 חלמונים
3 פלפלי הבנרו
5 כפות שמן זית
100 גרם חמאה
150 גבינת פקורינו
4 פלפל שאטה קטן יבש
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם הפפריקה המתוקה והחריפה וקורט מלח. יוצרים גומחה במרכז ומכניסים פנימה את הביצים והחלמונים. מערבבים מבפנים החוצה עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות.
2 מחממים תנור ל-160 מעלות.
3 צולים את הפלפלים עד שהם משחימים ומתנפחים מהחום.
4 מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי הדק ביותר וחותכים לפסים ארוכים ברוחב 2 ס"מ.
5 מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה 5-10 דקות, עד למידת עשייה אל דנטה.
6 מחממים במחבת שמן זית וחמאה ומגרדים פנימה את גבינת הפקורינו. מוסיפים 3 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים לקבלת רוטב אחיד. מוזגים את הרוטב לשני קוקוטים.
7 לוקחים חוט שמתאים לתפירה של בשר ומחט, נועצים בפלפלים הקלויים ומותחים את החוט בין שני מקלות. מסדרים את רצועות הפסטה בין הפלפלים התלויים.
8 מניחים מתחת לחוט התלוי קערה, שמים בה את שארית הרוטב מהמחבת ואת הפלפלים היבשים, ומגישים. בהגשה הסועד שופך את הרוטב שבקוקוטים על הפסטה ואוכל, ומה שנופל לתוך הקערה נאכל ממנה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.