דיפ דיש פיצה שיקגו סטייל
חיפשתם מתכון לפיצה שתעיף את החברים שלכם? קבלו פיצה שחייבים להכין
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
כף וחצי שמרים
2 כפות סוכר
כוס ורבע מים חמימים
450 גרם קמח לבן
30 גרם קמח תירס
כף צ׳ילי חריף
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות מלח
לרוטב:
4 כפות שמן זית
בצל סגול קצוץ דק דק
7 עגבניות ללא הקליפה והעוקץ, חתוכות לקוביות
כף פפריקה מהולה בשתי כפות שמן זית
חצי כפית גרגירי כוסברה יבשה
מלח, פלפל
תוספות:
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
חצי חבילת אנשובי
חופן עלי בזיליקום
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את השמרים הסוכר והמים וממתינים כשבע דקות.
2 בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים, הצ'ילי, החמאה והמלח לתערובת פירורית ואז מוסיפים את נוזל השמרים. לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק נעים, רך אך לא דביק. מתפיחים כחצי שעה או שעד שהבצק יכפיל נפחו.
3 רוטב: בסיר מטגנים בשמן זית את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הנוזלים מהסיר יתאדו ונקבל רוטב סמיך.
4 מכינים את הרוטב להגשה: מחממים את כל המרכיבים יחד בסיר, ומבשלים מעט עד לאחידות. מסננים לקבלת רוטב חלק.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים בחמאה תבנית אפייה לפאי או תבנית קפיצית לעוגה בקוטר 24, ומפזרים קמח תירס מעל.
6 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי סנטימטר וחצי בערך. מניחים את הבצק על התבנית כך שיכסה גם את הדפנות ומסירים את השאריות.
7 מפזרים את הגבינה בכמות נדיבה על הבצק. מעל הגבינה מפזרים את הבזיליקום והאנשובי. מעל מפזרים את הרוטב בשכבה נדיבה, ומעל הכל מגרדים פרמזן.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק בדפנות משחים. מקררים מעט ומשחררים מהתבנית.
9 מגישים עם הרוטב בצד.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.