תבשיל לוקוס ופריקי עם תרד ויוגורט
תבשיל חגיגי של לוקוס עם פריקי ותרד ברוטב יוגורט משגע. גם טעים וגם ממש לא מסובך להכין
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
ליוגורט המתובל:
גביע של יוגורט 3% שומן
חצי גביע של שמנת של פעם 29% שומן
כפית חרדל דיז'ון
4 שיניים שום קצוצות דק מאוד (לא כתוש)
חצי צרור שמיר
9 עלי בזיליקום קצוצים דק
7 עלי נענע קצוצים
זסט מלימון שלם
מיץ מחצי לימון
פלפל אדום חריף – חצי פלפל קצוץ דק מאוד ללא גרעינים וללא החלק הלבן
שמן זית
לפריקי:
3 כפות שמן זית
9 גבעולי טימין קושרים עם חוט בישול
1 כרישה פרוסה לפרוסות דקות
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
גרידה מלימון שלם
2 כוסות פריקי
2 וחצי כוסות מים
לתרד:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
חבילת תרד טורקי עבה (או תרד רגיל)
חבילת תרד עדין
גרידה מלימון אחד
להגשה:
לימון
צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1 מכינים את היוגורט המתובל: מערבבים את כל מצרכי היוגורט לבלילה אחידה.
2 מכינים את הפריקי: קושרים את גבעולי הטימין בחוט. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הטימין והכרישה. מטגנים עד שהכרישה רכה. מוסיפים את העגבניות וגרידת הלימון ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות והופכות לתבשיל.
3 מוסיפים לסיר את הפריקי, ומטגנים 2-3 דקות.
4 מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עד שהפריקי רך. בודקים במהלך אם הבישול אם חסרים נוזלים ומוסיפים אם כן.
5 מכינים את הדג: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את פרוסות השום לדקה בלבד.
6 מוסיפים את התרד העבה, מאדים מעט, שמים מכסה ומכבים את האש.
7 ממליחים את הדג במלח גס, מוסיפים לסיר התרד ומדליקים שוב את האש. מטגנים כדקה את הדג ומוסיפים לסיר את הפריקי המבושל. מכסים ומבשלים כ-6 דקות.
8 מוסיפים את התרד העדין וגרידת הלימון. מכבים את האש ומכסים ל-3 דקות.
9 מגישים: בצלחת עמוקה שמים מהתבשיל עם הדג, מזלפים מעל יוגורט מתובל, סוחטים מעל לימון ומפזרים צנוברים.