אוכל
צילום׃ דניאל בר און

נתחי בקר מוקפץ ופראטה פלפלים אדומים

רצועות פילה בקר דקות מוקפצות בקארי וצ'ילי על פראטה עם משחת פלפלים אדומים וחריפים. קפיצה קטנה לתאילנד בחצי שעה עבודה

סרנדה דילבסקי | מאסטר שף | פורסם 09/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפילה בקר:

250 גרם פילה בקר

ביצה

קמח

4 כפות ממרח קארי אדום

2 כפות רוטב צ'ילי חריף

שמן קנולה לטיגון

4 כפות שמן קנולה

פלפל אדום חריף חתוך לרצועות דקות

גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות

גמבה כתומה חתוכה לרצועות דקות

כפית מלח

צנון חתוך דק

לבצק:

2 גמבה אדומה

פלפל אדום חריף

4 כפות שמן קנולה

2-3 כוסות קמח

1/2 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1 פילה הבקר: חותכים פילה לרצועות ושמים בקערה. מוסיפים ביצה, קמח, 2 כפות ממרח קארי אדום ורוטב צ'ילי חריף, ומערבבים היטב. משאירים בצד 20 דקות. במחבת מחומם עם שמן קנולה מטגנים את רצועות הפילה 1-2 דקות. מוציאים ומניחים בצד. במחבת ווק מטגנים את הגמבות והפלפל אדום חריף, מוסיפים 2 כפות קארי אדום, מלח ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את רצועות פילה הבקר ואת הצנון ומבשלים 3-4 דקות.

2 הבצק: מברישים את הגמבות והפלפל בשמן קנולה. בתנור מחומם ל-180 מעלות מכניסים את הפלפלים ל-15-20 דקות עד שהם מוכניים, מוציאים ומניחים בצד ל-2-3  דקות. מקלפים את הקליפה, מוציאים את הגרעינים, שמים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם משחתי. בקערה נפרדת שמים קמח, מלח, את משחת הגמבות והפלפל ולשים עד לקבלת בצק רך.

3 מכינים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (חשוב לקמח את משטח העבודה והידיים) ומרדדים את הכדורים לעיגולים בעובי כ-1 ס"מ (קוטר של כ-10 ס"מ) מקפלים לחצי ויוצרים חצי ירח, מקמחים מעט, מקפלים שוב ליצירת משולש ומקמחים משני הצדדים, מרדדים לעובי 2 ס"מ ולגודל של -10-15 ס"מ. במחבת מחומם שמים את הבצק ל-2-3 דקות, הופכים אותו ומברישים בשמן קנולה. מבשלים כדקה, הופכים שוב ומברישים בשמן את הצד השני ומוציאים כעבור דקה.

4 ההגשה: בצלחת עגולה מניחים 2 לחמים משולשים, ומעליהם את הבשר.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים