נתחי בקר מוקפץ ופראטה פלפלים אדומים
רצועות פילה בקר דקות מוקפצות בקארי וצ'ילי על פראטה עם משחת פלפלים אדומים וחריפים. קפיצה קטנה לתאילנד בחצי שעה עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לפילה בקר:
250 גרם פילה בקר
ביצה
קמח
4 כפות ממרח קארי אדום
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
שמן קנולה לטיגון
4 כפות שמן קנולה
פלפל אדום חריף חתוך לרצועות דקות
גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
גמבה כתומה חתוכה לרצועות דקות
כפית מלח
צנון חתוך דק
לבצק:
2 גמבה אדומה
פלפל אדום חריף
4 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1 פילה הבקר: חותכים פילה לרצועות ושמים בקערה. מוסיפים ביצה, קמח, 2 כפות ממרח קארי אדום ורוטב צ'ילי חריף, ומערבבים היטב. משאירים בצד 20 דקות. במחבת מחומם עם שמן קנולה מטגנים את רצועות הפילה 1-2 דקות. מוציאים ומניחים בצד. במחבת ווק מטגנים את הגמבות והפלפל אדום חריף, מוסיפים 2 כפות קארי אדום, מלח ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את רצועות פילה הבקר ואת הצנון ומבשלים 3-4 דקות.
2 הבצק: מברישים את הגמבות והפלפל בשמן קנולה. בתנור מחומם ל-180 מעלות מכניסים את הפלפלים ל-15-20 דקות עד שהם מוכניים, מוציאים ומניחים בצד ל-2-3 דקות. מקלפים את הקליפה, מוציאים את הגרעינים, שמים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם משחתי. בקערה נפרדת שמים קמח, מלח, את משחת הגמבות והפלפל ולשים עד לקבלת בצק רך.
3 מכינים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (חשוב לקמח את משטח העבודה והידיים) ומרדדים את הכדורים לעיגולים בעובי כ-1 ס"מ (קוטר של כ-10 ס"מ) מקפלים לחצי ויוצרים חצי ירח, מקמחים מעט, מקפלים שוב ליצירת משולש ומקמחים משני הצדדים, מרדדים לעובי 2 ס"מ ולגודל של -10-15 ס"מ. במחבת מחומם שמים את הבצק ל-2-3 דקות, הופכים אותו ומברישים בשמן קנולה. מבשלים כדקה, הופכים שוב ומברישים בשמן את הצד השני ומוציאים כעבור דקה.
4 ההגשה: בצלחת עגולה מניחים 2 לחמים משולשים, ומעליהם את הבשר.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים