לחם פרינה
לחם שמרים מרוקאי שאפשר לאכול עם ממרח או סתם כך, והכי טעים לטבול ברוטב. אפוי על חלוקי נחל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
1/2 1 כפות שמרים יבשים
3-4 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן
אבני חלוקי נחל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הקמח והמלח. בכוס נפרדת מערבבים את השמרים עם הסוכר ומעט מהמים הפושרים.
2 שופכים את תכולת הכוס עם השמרים אל הקמח. מערבבים ומתחילים להוסיף את המים – כל פעם כוס, עד לקבלת בצק רך ואחיד. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש. הבצק צריך להיות רך.
3 מכסים ומניחים לתפיחה של שעה (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
4 מניחים את האבנים בסיר, יחד עם מים וכף שמן. מביאים לרתיחה, מסננים את המים ושוב חוזרים על אותה הפעולה: מים, שמן, רתיחה וסינון.
5 מחממים את התנור לחום של 250 מעלות. מניחים את האבנים על תבנית ומלהיטים אותן בתנור.
6 אחרי שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר בעזרת כפות הידיים ומשמנים את משטח העבודה.
7 צובטים חתיכה של בצק, מרדדים אותה ביד ומניחים על המשטח המשומן. כך עושים עם שאר הבצק. נותנים לבצק המרודד לנוח על המשטח כ- 10-15 דקות.
8 כשהתנור חם והאבנים חמות מאוד, מוציאים את התבנית ומניחים על האבנית את הלחמים ומכניסים לתנור. אופים כ20-30 דקות, עד שהלחם מקבל צבע שחום. מוציאים ומשחררים מהאבנים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!