אוכל
צילום׃ דניאל בראון, מאסטר שף

עוגת גבינה

עוגת גבינה טובה זה תמיד כיף, ואת העוגה הזאת כדאי לכם להכיר מקרוב: לימונית ועשירה, על בסיס פריך של עוגיות לוטוס וחמאה, עם ציפוי עדין של שמנת וטאצ' של גנאש שוקולד בהגשה

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 645 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

210 גרם עוגיות לוטוס (או אחרות)

75 גרם חמאה מומסת

300 גרם גבינת שמנת

2 ביצים

180 גרם סוכר

גרידת לימון מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

150 גרם שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

50 גרם סוכר

לגנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)

100 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון טוחנים את עוגיות הלוטוס ומערבבים אותן עם החמאה המומסת. משטחים את התערובת בתבנית ואופים בחום של 180 מעלות במשך 8 דקות. מוציאים ומצננים. לא מכבים את התנור.

2 במיקסר מערבבים גבינה, ביצים, סוכר, גרידת לימון ווניל עד שמתקבלת תערובת חלקה. יוצקים על גבי הקלתית המצוננת ואופים במשך כ־ 20 דקות, עד שהגבינה קשיחה למגע, אבל לא קשה מדי. מוציאים מהתנור ומקררים.

3 ציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי לקבלת קרם חלק. כשהעוגה קרה מצפים בקרם ומכניסים למקרר להתייצבות.

4 גנאש: בסיר קטן מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה. רגע לפני הרתיחה מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

5 הגשה: על צלחת שטוחה, בעזרת מברשת, מורחים גנאש. מפזרים מעל פירות יער ומניחים פרוסת עוגת גבינה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.