טופו מצופה אגוזים עם רוטב אסייתי על מצע קרם כרוב
טופו מצופה אגוזים עם רוטב אסייתי על מצע קרם כרוב. גלו מגוון של טעמים מהמזרח הרחוק
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לטופו:
400 גרם טופו
400 גרם אגוזים (לוז, מלך, פקאן)
ביצה טרופה
20 גרם חמאה
לרוטב:
4 כפות רוטב הויסין
4 כפות רוטב צ'ילי
4 טיפות טבסקו
כפית רוטב סויה
2 כפות חלב קוקוס
8 טיפות שמן שומשום
לקרם הכרוב:
בערך 20 עלים מהשכבה הראשונה של כרוב ירוק
3 פרוסות בעובי 2 מ"מ של שורש ג'ינג'ר
כפית רוטב דגים או ציר דגים
20 גרם חמאה
רבע כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 לטופו: טוחנים את האגוזים. מצפים את הטופו בביצה וטובלים באגוזים הטחונים (לא משתמשים בכל הכמות).
2 מערבבים את כל חומרי הרוטב.
3 שופכים כף מהרוטב על הטופו ומכניסים ל-5 דקות לתנור שחומם ל-180 מעלות.
4 מוציאים מהתנור, מחממים במחבת את החמאה ומטגנים את הטופו עד להזהבה.
5 שמים במחבת את האגוזים וחצי מהרוטב שנשאר, ומבשלים עד שהאגוזים מתחממים והרוטב מצטמצם.
6 מחית הכרוב: מבשלים את הכרוב והג'ינג'ר במים רותחים עד לריכוך. מוציאים ומסננים.
7 טוחנים במערבל מזון את עלי הכרוב, הג'ינג'ר וציר (או רוטב) הדגים.
8 מעבירים למחבת, מוסיפים את החמאה והשמנת ומערבבים תוך חימום עד לקבלת מחית חלקה.
9 הרכבת המנה: מסדרים את מחית הכרוב על הצלחת. עליה מניחים את הטופו ועליו את האגוזים עם הרוטב. אפשר להגיש גם את יתרת הרוטב בצלחת קטנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!