מוגרביה
זה מה שקורה כשנותנים ללמא מ"מאסטר שף" להכין מנה מפרגיות ופתיתים. תכלס, היינו עושה לזה טובה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
למרק:
4 כפות שמן זית
4 נתחי פרגית
2 גזרים, חתוכים לרצועות
6 בצלי שאלוט, פרוסים דק
1 בצל לבן, פרוס דק
כוס של גרגירי חומוס מושרים
מלח
חצי כפית כורכום
לפתיתים:
כוס פתיתים עגולים או מוגרבייה (קוסקוס בלאדי)
שמן זית
חמאה
כוסברה
כוס יוגורט
אופן ההכנה:
1 מרק: מטגנים בסיר בינוני את העוף יחד עם הגזר, השאלוט והבצל עד שהעוף נהיה זהוב והבצל רך, בערך 10 דקות. מוסיפים 4 כוסות מים, את גרגירי החומוס, מעט מלח וחצי כפית של כורכום. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהחומוס רך, 30-40 דקות.
2 פתיתים: מטגנים את הפתיתים בכף של שמן זית וחצי כף חמאה, רק עד שהם מזהיבים.
3 שופכים לסיר הפתיתים שתי כוסות מהמרק שמתבשל בצד (אחרי שהתבשל 10 דקות לפחות). מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה עד שהפתיתים מתרככים, בערך 12 דקות.
4 יוגורט: טוחנים יוגורט עם כמה עלים של כוסברה ומלח.
5 להגשה: מגישים את הפתיתים בבצל אפוי או בקערת הגשה, יחד עם המרק ורוטב היוגורט.