צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל
סטייק ברוטב פטריות ושמנת
מנת הגילטי פלז'ר של רוחמה זרקה אותנו ישירות לשנות ה-80, אז התמוגגו חלק מאיתנו על סטייקים ברוטב שמנת, ולא סתם שמנת אלא שמנת-פטריות. האם המנה שרדה את המעבר למאה ה-21? השופטים חושבים שכן
רוחמה הרשדורפר | מאסטר שף
| פורסם 24/07/19
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
250 גרם סטייק פילה
חבילת פטריות שמפיניון
כף חמאה
מלח
פלפל שחור
250 מ"ל שמנת מתוקה
כפית חרדל
כפית קטשופ
אופן ההכנה:
1 פורסים את הפטריות ומטגנים בחמאה עד שהן מקבלות צבע יפה. מוסיפים מלח ופלפל ומוציאים.
2 צולים את הבשר במחבת למידת העשייה הרצויה. מוציאים ומתבלים.
3 מחזירים את הפטריות למחבת ומוסיפים שמנת מתוקה. מחממים את הרוטב עד שהוא מצטמצם ואז מתקנים תיבול ומוסיפים חרדל וקטשופ.
4. מחזירים את הסטייק למחבת ומערבבים עם הרוטב. מוציאים לצלחת ושופכים את הרוטב מעל.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.