אוכל

הבולונז של אייל שני

רוטב בשר טלה עסיסי ומפנק

אייל שני | מאסטר שף | פורסם 15/11/10 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 198 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גרם בצל קצוץ דק

100 גרם גזר קצוץ דק

50 גרם סלרי קצוץ דק

1 צוואר טלה מפורק מהעצם וקצוץ עם סכין לקוביות קטנות

10 כפות שמן זית

1 כוס יין לבן

מלח

פלפל

200 גרם כבדי עוף קצוצים לקוביות עם סכין

60 גרם שומר קצוץ דק

1 פלפל ירוק חריף מגורען ופרוס

12 עגבניות טעם חתוכות לרבעים+עגבנייה אחת קצוצה

2-3 עלי מרוות סלעים קצוצים

גבעול רוזמרין קצוץ

5 שיני שום פרוסות

2 עלי דפנה

40 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים

40 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים

2 תרמילי הל שלמים

100 גרם פטריות שמפיניון ופורטובלו

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת פרפיום עגבניות. 1 שמים בסיר שטוח חצי מכמות השום והפלפל הירוק החריף עם חצי מכמות שמן הזית. מדליקים אש בינונית ומאדים את השום והפלפל לריכוך עדין. חשוב שהשום יישאר לבן ולא יחליף צבע.

2 מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומבשלים על אש גדולה מכוסה כ-4-6 דקות.

3 מכבים את האש ומעבירים את כל תכולת הסיר במסננת שינואז.

4 שומרים בקערה את המסה החלקה המתקבלת.

הכנת הראגו: 1 בסיר שטוח שמים את שארית שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומתחילים לאדות את על אש גבוהה.

2 כאשר הבצל נשבר ומשנה צבעו מוסיפים את השום והמרווה ומאדים כ-3 דקות נוספות.

3 מוסיפים את הגזר, הסלרי, שארית הפלפל הירוק החריף והשומר ומאדים כ-3 דקות נוספות.

4 מוסיפים את הטלה ולפני שהוא נסגר לגמרי מוסיפים את הרוזמרין, עלי הדפנה, ההל ועגבנייה קצוצה אחת. ממליחים ומפלפלים בעדינות.

5 כשמתחילים להיווצר משקעים יפים על תחתית הסיר (חומים ולא שחורים שרופים) מוסיפים את היין ומגרדים בנחישות את כל המשקעים.

6 נותנים להכל לרתוח ולאלכוהול להתאדות, מוסיפים את פרפיום העגבניות, מנמיכים את האש לחום הכי נמוך האפשרי ומכסים למספר שעות.

7 בוחשים מדי פעם. היה ונוצר צורך מוסיפים מעט מים או ציר ירקות אם יש.

8 כשעה לפני הסיום מוסיפים את הפטריות, הכבדים, האגוזים והפיסטוקים ומשלימים תיבול (מלח פלפל).