ורניקס (כיסונים)
כיסוני בצק בדיוק כמו אצל סבתא שלנו, עם בצק דק שמקבל טיגון קליל בחמאה, מילוי תפוחי אדמה קלאסי וגולת הכותרת: הבצל המקורמל, שעושה את כל המנה. הוא דורש קצת סבלנות ואמונה, אבל זה לגמרי שווה את זה
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למילוי:
3 תפוחי אדמה
3 בצלים
חמאה
מלח
פלפל שחור
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 ביצים
2 כפיות שמן
חצי כפית מלח
2 כוסות ממי הבישול של תפוחי האדמה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מוכנים (אבל לא רכים מדי).
2 מסננים ושמרים את המים בצד.
3 קוצצים את הבצלים ומטגנים בחמאה על אש נמוכה, עד שהם מתרככים ומשחימים, כ-50 דקות (אל תתפתו להגביר את האש, כדי שהבצלים לא יישרפו).
4 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם חמאה, מלח, פלפל וחצי מהבצלים המטוגנים.
5 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הביצים, השמן, המלח ומי הבישול של תפוחי האדמה.
6 לשים כ-5 דקות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
7 מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים לשניים. מהדקים את השוליים במזלג.
8 מרתיחים סיר גדול עם מים ומכניסים את הוורניקס. לאחר שהם מתחילים לצוף ממתינים עוד דקה, ומוציאים.
9 מטגנים את הוורניקס במחבת עם חמאה וקצת מים ומגישים עם בצל מטוגן.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים