צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף
טאג'ין
מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון ממאסטר שף: טאג'ין של בקר ודלעת מקורמלת בתיבול טוב של כורכום וכמון. מנה נהדרת שמתאימה בול לחורף שסוף סוף הגיע, אבל אם תכינו לנו בקיץ - אנחנו פשוט נדליק מזגן
יהונתן ביטון | מאסטר שף
| פורסם 11/12/16
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3-4 בצלים, חתוכים לרבעים
2 עגבניות, קלופות וחתוכות לרבעים
1 ק"ג בשר מספר 2 או קשתות (אסאדו)
מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון
דלעת
סוכר
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים והעגבניות בסיר לחץ. לאחר שהבצלים זהובים מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל, כמון וכורכום.
2 מוסיפים מים עד חצי גובה הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר שהסיר "צופר" מנמיכים את האש ומבשלים 40-60 דקות.
3 מטגנים במחבת רבעי דלעת עם מלח, פלפל וסוכר, עד קרמול.
4 מוציאים את התבשיל מהסיר ושמים בטאג'ין. מוסיפים את הדלעת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.