קנלוני חציל ממולא בקבב לוקוס
חציל ודג? כן! מנה קלילה ומרעננת ברוטב כוסברה חריף שתככב כראשונה או כנשנוש מעולה ליד הדרינק של האורחים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסלט בצל:
1 בצל סגול
1 בצל לבן
מיץ מלימון אחד
חצי כפית סומק
שמן זית
לקנלוני:
2 חצילים
400 גרם דג לוקוס חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור נענע
חצי פלפל חריף
ביצה
כף פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שום
לרוטב:
צרור כוסברה
פלפל חריף
5 שיני שום
לימון סחוט
גרידת לימון
מלח
אופן ההכנה:
1 פורסים את הבצל הלבן והסגול, ממליחים ומעבירים למנוחה לחצי שעה במקרר. אחרי המנוחה שוטפים היטב, מוסיפים מיץ לימון, סומק, מלח וזילוף שמן זית.
2 מקלפים את החצילים וחותכים לפרוסות דקות. מברישים בשמן, מפזרים מלח, ומכניסים לתנור ל-12-10 דקות על 180 מעלות במצב טורבו. מוציאים לצינון.
3 קוצצים בצל סגול, פלפל חריף, נענע, פטרוזיליה וכוסברה. מוסיפים ביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל, פלפל חריף וקוביות דג לוקוס. מערבבים היטב ויוצרים קבבים קטנים ומוארכים.
4 מחממים מחבת פסים וצורבים את הקבבים 3-2 דקות מכל צד.
5 מניחים על כל אחת מפרוסות החציל מעט סלט בצל ויחידה אחת של קבב ומגלגלים.
6 טוחנים את חומרי הרוטב במוט ריסוק.
7 מגישים: מניחים מעט רוטב על צלחת ומסדרים את החצילים הממולאים, עם מעט סלט בצל בצד.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.