סורבה פלפלים כתומים עם קרקרים של פולנטה
סורבה פלפלים קלויים בשילוב טעמים מרתק, מוגש עם קרקר פריך של פולנטה. וכל זה בלי מוצרים מן החי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסורבה:
7 פלפלים כתומים
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
2 כפות חומץ בלסמי
כף סוכר
לקרקר הפולנטה:
3 כוסות מים
כפית מלח
כפית אורגנו
חצי כפית פלפל אדום חריף
1 כוס פולנטה
שמן זית
אופן ההכנה:
1 קולים את הפלפלים הכתומים בגריל.
2 מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד הזהבה.
3 קולפים ומנקים את הפלפלים הקלויים ומוסיפים את הבצל והשום. טוחנים ומסננים.
4 מוסיפים לתערובת את הבלסמי והסוכר.
5 מערבבים ומעבירים למכונת גלידה.
6 מעבירים את כל חומרי הקרקר למעט הפולנטה לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולנטה לאט לאט ותוך כדי בחישה.
7 מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מאוד.
8 מורחים את תערובת הפולנטה לעלה דק על נייר אפייה מרוח בשמן זית וזולפים עוד שמן זית מלמעלה.
9 אופים בגריל עד שנוצר ציפוי קשה ומוזהב.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!