אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

טארט גזר וגלידת פלפל אנגלי

הטארט של גל באמת נראה נהדר, אבל הגלידה - את הגלידה עם הפלפל ועלי הדפנה אנחנו פשוט חייבים לבדוק בעצמנו

גל קספרס | מאסטר שף | פורסם 09/09/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 גזרים בצבעים שונים

50 גרם חמאה

3 כפות סוכר, ועוד מעט למי הבישול

לבצק:

150 גרם חמאה

200 גרם קמח

חצי כוס מים קרים

כף סוכר

קמצוץ מלח

לזיגוג טופי:

חצי כוס סוכר

רבע כוס שמנת מתוקה

לגלידה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

2 עלי דפנה

4 גרגירי פלפל אנגלי שלם

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הגזרים ופורסים לעובי של חצי ס"מ. מבשלים במים עם מעט סוכר כ-20 דקות, לריכוך.

2 בינתיים מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד להתגבשות וקבלת בצק דביק. מעבירים למקרר ל-20 דקות.

>> מתכונים לראש השנה

3 מסננים את הגזרים. ממיסים במחבת חמאה וסוכר ומזגגים את הגזרים משני הצדדים עד להשחמה קלה. מניחים בצד.

4 משמנים בחמאה מחבת קטנה שיכולה להיכנס לתנור, ומסדרים את הגזרים בצורת מניפה. מרדדים את הבצק וקורצים עיגול בקוטר המחבת.

5 מסדרים את הבצק על הגזרים ובעזרת מרית דוחפים את הקצוות פנימה.

6 אופים בחום בינוני 30 דקות, או עד השחמה.

7 מכינים זיגוג טופי: ממיסים סוכר עד לקבלת קרמל, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שנוצר טופי.

8 כשהטארט מוכן הופכים אותו על צלחת וזולפים מעט טופי על הגזרים.

9 הגלידה: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, סוכר, עלי דפנה ופלפל אנגלי, מסירים מהאש ומצננים. מכניסים למכונת גלידה עד להיווצרות המרקם הרצוי. שומרים במקפיא ומגישים לצד הטארט.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.