פילה בקר ברוטב ויניגרט
מנת בשר משובחת שמוגשת עם סלט קורנישונים, צלפים וברוקולי מוקפץ
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם פילה בקר
חצי כף שמן זית (לבשר)
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
כפית בזיליקום יבש
1בצל אדום פרוס לטבעות
קורנישונים (מלפפונים חמוצים ננסיים) פרוסים דק
2 גבעולי בזיליקום קצוצים דק
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות מי השריה של הקורנישונים
6 כפות שמן זית (לרוטב)
אופן ההכנה:
1 מושחים את נתח הפילה בשמן זית, ממליחים, מפלפלים ומעסים עם בזיליקום יבש.
2 מברישים מחבת פסים במעט שמן זית וצולים את הבשר לפי המידה הרצויה.
3 עוטפים את נתח הבשר בניילון נצמד ומקררים היטב, לפחות שעתיים. לפני ההגשה פורסים באלכסון לפרוסות דקות ככל שניתן.
4 מערבבים בקערה את הבצל, הקורנישונים והבזיליקום הטרי. ממליחים ומפלפלים קלות. מעסים את הבצל שיתרכך קצת.
5 מערבבים היטב בבלנדר את החרדל, מי הקורנישונים, שמן זית, מלח ופלפל שחור, עד לקבלת ויניגרט חלק. אם צריך, מוסיפים מעט מי ברז לדילול הוויניגרט.
6 להגשה: מסדרים בצלחות הגשה את פרוסות הפילה בצורת מניפה, יוצקים בנדיבות מהוויניגרט ומניחים את סלט הבצלים והקורנישונים מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!