אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

גוז'גיז'ה - כיסונים אפויים במילוי בשר

מי אמר שכיסונים חייבים לבשל או לטגן? תכירו את הגוז'גי'זה - כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ואפויים בתנור, כמו לחמניות קטנות וממכרות במיוחד

ויקטוריה גוברמן | מאסטר שף | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

חצי קילו קמח

2 ביצים

כוס מים (אפשר להוסיף עוד אם הבצק קשה מדי)

קורט מלח

למלית:

300 גרם בשר כתף בקר

100 גרם שומן כבש

1 בצל גדול

לקישוט:

1 חלמון ביצה טרוף

חופן שומשום (לא חייבים)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, הביצים, המים והמלח לבצק אחיד. מניחים בצד ל-10 דקות מנוחה.

2 מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים. 

3 מכינים את המילוי: קוצצים דק את בשר הבקר, הבצל והשומן. מערבבים יחד. מוסיפים זרעי כמון, מלח ופלפל ומערבבים.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות.

5 מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מהמילוי. מעבירים על היקף העיגול חלמון ביצה עם האצבע וסוגרים לעיגול. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה.

6 מורחים על עיגולי הבצק חלמון ביצה (אפשר גם לפזר שומשום) ואופים בתנור כ-20-30 דקות, עד שהבצק שחום.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.