צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
גוז'גיז'ה - כיסונים אפויים במילוי בשר
מי אמר שכיסונים חייבים לבשל או לטגן? תכירו את הגוז'גי'זה - כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ואפויים בתנור, כמו לחמניות קטנות וממכרות במיוחד
ויקטוריה גוברמן | מאסטר שף
| פורסם 22/02/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק:
חצי קילו קמח
2 ביצים
כוס מים (אפשר להוסיף עוד אם הבצק קשה מדי)
קורט מלח
למלית:
300 גרם בשר כתף בקר
100 גרם שומן כבש
1 בצל גדול
לקישוט:
1 חלמון ביצה טרוף
חופן שומשום (לא חייבים)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, הביצים, המים והמלח לבצק אחיד. מניחים בצד ל-10 דקות מנוחה.
2 מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים.
3 מכינים את המילוי: קוצצים דק את בשר הבקר, הבצל והשומן. מערבבים יחד. מוסיפים זרעי כמון, מלח ופלפל ומערבבים.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות.
5 מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מהמילוי. מעבירים על היקף העיגול חלמון ביצה עם האצבע וסוגרים לעיגול. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה.
6 מורחים על עיגולי הבצק חלמון ביצה (אפשר גם לפזר שומשום) ואופים בתנור כ-20-30 דקות, עד שהבצק שחום.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.