רביולי תפוחי עץ בחמאת וניל שוקולד
רביולי ביתי במילוי תפוחים וקרם שמנת, מוגש בגאנאש ושוקולד וחמאת וניל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם קמח
2 ביצים
קצת מלח
קצת סוכר
למלית:
4 תפוחי עץ
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
קרם פרש
מקל וניל
לגאנאש השוקולד:
כוס שמנת
כוס שוקולד בקוביות (200 גרם)
לחמאת הווניל:
50 גרם חמאה
2 מקלות וניל
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק: מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים לכדור בצק. מוציאים, לשים כמה דקות ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לקירור במקרר למשך חצי שעה.
2 מלית: חותכים תפוחי עץ לקוביות ומבשלים בסיר עם חצי כוס מים ו-2 כפות סוכר עד להתרככות של התפוחים. מוציאים, מועכים במזלג למחית ומקררים במקרר.
3 אחרי שהתערובת התקררה מערבבים עם 3 כפות קרם פרש (אפשר גם להוסיף מקל וניל לתוך תערובת התפוחים).
4 גאנאש שוקולד: מרתיחים שמנת בסיר. ברגע שהיא מתחילה לרתוח מכבים את האש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 לחמאת הווניל: ממיסים במחבת חמאה מקלות וניל חצויים, עד להמסה. מכבים את האש.
6 מכינים את הרביולי: מרדדים את בצק הפסטה המקורר לעלה דק. קורצים עיגולים בחותכן, שמים חצי כפית מילוי במרכז כל עיגול שני, מורחים חלמון ביצה בשוליים וסוגרים עם עיגול בצק נוסף.
7 מבשלים בסיר עם מים רותחים למשך 2-3 דקות ומאז מעבירים למחבת עם חמאת הווניל – מזגגים ומוציאים.
8 ההגשה: מורחים מעט גאנאש בצלחת, מניחים מעל את הרביולי ומוסיפים קצת מהחמאה מעל.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!