קפוצ'ינו של מרק פטריות עם קרואסון פטריות וגבינת פקורינו
מרק פטריות מהביל במרקם חלק, עליו ערימה של קצפת-פרמזן ולצידו מאפה מעולה של פטריות וגבינה. מה עוד אפשר לבקש?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
150 גרם פטריות יער כהות
שן שום
שני ענפי תימין
שני ענפי אורגנו
שמן זית
1/2 1 כוסות ציר מרק (אם הוא עבה, אפשר לדלל במים)
150 גרם בצק עלים מוכן
3 פטריות שמפיניון
גבינת פקורינו
מעט חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנטנות
1/3 מיכל (80 גרם) שמנת לקצפת
גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1 מאדים את השום ועשבי התיבול במעט שמן זית. מוציאים מהמחבת את השום והעשבים ומטגנים קלות את פטריות היער, כך שיקבלו את הטעם של השמן המתובל.
2 מוסיפים למחבת ציר מרק (אם הוא מאוד סמיך, אפשר לדלל אותו במים) ומבשלים כ-10 דקות. טוחנים את תכולת המחבת בבלנדר, טועמים ומתקנים תיבול.
3 חותכים 3 משולשים מבצק העלים. מניחים בבסיס כל משולש פטריית שמפיניון אחת קצוצה, יחד עם חמאה. מגררים מעל גבינת פקורינו ומגלגלים לקרואסונים. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.
4 מקציפים שמנת ומוסיפים לה פרמזן מגורר.
5 מוזגים את המרק אל תוך ספל שקוף ומעליו מניחים מעט קצפת. מגישים את קרואסון הפטריות ליד.
* ניתן להכין גם מפטריות פורצ'יני יבשות שהושרו במים. מתקבל מרק עם טעם עז.
* אפשר לוותר על הפטריות בקרואסון ולקבל קרואסון גבינה. אפשר גם למרוח חלמון ביצה על הקרואסון לפני האפייה, כדי לקבל גוון זהוב ומבריק.
* כדאי להכפיל כמויות בהכנת המתכון
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!