אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

פסטרמה סלמון עם רמולד

דגים ותפוחי אדמה הם שילוב מוצלח שאפשר לשחק אתו בלי סוף: פסטרמה סלמון ברוטב מסקרפונה ושמנת חמוצה לצד סלט תפוחי אדמה עם צלפים ומיונז ביתי

איה קרמרמן | מאסטר שף VIP | פורסם 09/03/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטרמה סלמון ברוטב:

פילה סלמון

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מלח

שמנת חמוצה

מסקרפונה

לימון

גרידת לימון

לסלט תפוחי אדמה:

תפוחי אדמה

בצל אדום

צלפים

לימון חתוך לפרוסות דקיקות

ביצה קשה

ברוקולי

למיונז הביתי:

2 ביצים

שמן

מלח

לימון

חרדל

צ'ילי יבש

אופן ההכנה:

1 הפסטרמה סלמון: מניחים את פילה הסלמון בקערה. מערבבים בכוס את הסוכר והמלח ושופכים על הדג. הופכים את הדג כך שהעור יהיה למעלה, עוטפים ושמים במקרר למינימום שעה עד כמה שעות. בקערה מערבבים יחד שמנת חמוצה, מסקרפונה, לימון, גרידת לימון.

2 המיונז הביתי: במיקסר מכניסים 2 ביצים ולהפעיל את המיקסר עד שהביצים מתחילות להתבהר ולתפוח. ממשיכים את פעולת המיקסר ומזלפים בעדינות שמן עד שרואים שהמיונז מתחיל להתגבש ולהתקשות, מוסיפים מלח ולימון. אפשרות: מוסיפים חרדל וצ'ילי יבש.

3 סלט תפוחי האדמה: חותכים וקולפים את תפוחי האדמה ושמים בסיר עם מים. כשתפוח האדמה רך אבל לא מתפרק. מוציאים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גדולות. מעבירים לקערה, מוסיפים בצל אדום, צלפים, פרוסות לימון, ביצה קשה ומיונז.

4 הברוקולי: בסיר עם מים רותחים מכניסים את הברוקולי ל-3 דקות עד לקבלת גוון ירוק עז. מוציאים ומקררים במים קרים.

5 הרכבת המנה: מחממים תנור לחום גבוה. מוציאים את הסלמון מהמקרר ושמים בתבנית. מזלפים בנדיבות שמן זית. מכניסים לתנור לצריבה של שלוש דקות. מעבירים לצלחת הגשה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.