אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

סלמון עם זיגוג אסייתי בתנור

סלמון בשילוב טעמים אסייתי שעושה לו רק טוב: ג'ינג'ר, טריאקי, סויה וגם יוזו - מיץ הדרים יפני שמוסיף המון טעם, ריח וגם סטייל. ככה אנחנו רוצים את הסלמון שלנו מעכשיו, בבקשה

נטלי פינקלשטיין | מאסטר שף | פורסם 19/07/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

300 גרם פילה סלמון ללא עור ואדרות

1 פטריית שמפיניון גדולה

חצי כפית שמן שומשום

חתיכה קטנה של שורש ג׳ינג׳ר, קלוף וקצוץ

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב טריאקי

½ פלפל אדום חריף, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

½ פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

כמה טיפות מיץ יוזו (מיץ הדרים יפני, קונים בחנויות אסייתיות) 

מעט עלי רוקט

חופן קטן פרוסות קוקוס קלוי (קונים בחנויות אסייתיות)

אופן ההכנה:

1 פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. משטחים אותן באלכסון למניפה ומניחים על נייר אפייה.

2 פורסים את פטריית השמפיניון לפרוסות דקות ומסדרים מעל.

3 במחבת מחממים את שמן השומשום, מוסיפים אליו את הג'ינג'ר והפלפלים הקצוצים ואת הסויה והטריאקי. מבשלים כחצי דקה עד שהרוטב מבעבע ויוצקים על הדג.

4 מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות באופציית גריל לכ-8 דקות, עד שהפטריות רכות והסלמון מבושל.

5 מעבירים בזהירות לצלחת ולפני ההגשה מסדרים מעל את עלי הרוקט והקוקוס הקלוי ובוזקים כמה טיפות של יוזו.

אפשר להחליף את היוזו במיץ לימון טרי. 

 מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.