קבב דג עם סלט משוואיה ורוטב יוגורט-שום צלוי
שלוש קומות שיש בהן הכל: רוטב קרמי של שום צלוי, סלט על גבול האל דנטה של ירקות קלויים, והכוכבות - קציצות דג עם הרבה עשבי תיבול וקצת גרידת לימון. מנת האודישן של יותם ארונוביץ
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקבב:
חצי ק"ג דג (אני מעדיף בורי, אפשר גם לוקוס), מפולט, ללא עור ועצמות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (רק החלק הירוק)
2 כפות צנוברים, קלויים
קליפת מגוררת מחצי לימון
כפית סומאק
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לסלט משוואיה:
פלפל אדום
2 בצלים לבנים קטנים
חציל
פלפל חריף ירוק
5 עגבניות בשלות
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב יוגורט ושום צלוי:
ראש שום
2 גביעי יוגורט עיזים
כפית מיונז
מעט מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 הקבב: קוצצים את הדג בסכין, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב בידיים עד שמופרש חלבון והמסה מתחילה להיקשר. מעבירים למקרר למנוחה של שעה.
2 הסלט: צולים את הירקות עד לריכוך (אפשר בגריל, אפשר בתנור ואפשר על אש גלויה). שימו לב שלכל ירק יש את הזמן שלו. מקלפים.
3 קוצצים את הירקות בסכין, מוסיפים קצת שמן זית, מלח ופלפל וטועמים. מתקנים תיבול.
4 הרוטב: עוטפים את ראש השום בנייר כסף וצולים בתנור או על גריל עד שהוא מתרכך.
5 מערבבים היטב את היוגורט, שיני השום הצלויות (ללא הקליפה), המיונז, מיץ הלימון והמלח, עד לקבלת תערובת כמה שיותר חלקה.
6 יוצרים קבבים מהתערובת וצורבים במחבת חמה עם מעט שמן עד שהקבבים מוכנים, כלומר רכים למגע אבל לא רכים מדי. נזהרים לא לייבש.
7 הרכבת המנה: שמים בצלחת עמוקה כף מהרוטב, עליה כף משוואיה ולבסוף שתי קציצות דג. ניתן לפזר קצת עשבי תיבול קצוצים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.