סלמון צרוב עם פולנטה ואספרגוס
מנה של מסעדה שאדי בבייב ממאסטר שף מלמד איך להכין בקלות יחסית: סלמון צרוב ועסיסי, פולנטה רכה מתירס טרי ואספרגוס בחמאה. לצאת למסעדה? שכחו מזה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לפולנטה:
5 קלחי תירס
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 כוסות מים
50 גרם חמאה
100 גרם שמנת
לאספרגוס:
צרור אספרגוס
30 גרם חמאה
לסלמון:
2 כפות שמן זית
1 קילו פילה סלמון חתוך למנות אישיות
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפולנטה: מפרידים את גרעיני התירס מהקלחים.
2 בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל הופך מעט שקוף. מוסיפים את גרעיני התירס ואת המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
3 הסיר נפרד מביאים מים לרתיחה ומבשלים בהם את האספרגוס כ-2 דקות.
4 ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את האספרגוס המבושלים כ-2 דקות.
5 כשהתירס מבושל, מורידים את הסיר מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט. מוסיפים את החמאה והשמנת וטוחנים שוב. מעבירים את התערובת במסננת לקבלת פולנטה חלקה.
6 מחממים במחבת את שמן הזית וצורבים את הסלמון משני הצדדים עד שהוא מוכן כמעט לגמרי.
7 מניחים פולנטה בצלחת, מסדרים מעל את האספרגוס ומניחים מעל את הדג.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.