אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

ספרינג רול פאד קא פאו

המנה התאילנדית האהובה מחליפה בקר בפרגית, מוותרת על ביצת העין ונכנסת אל תוך דפי אורז מגולגלים – והביס מושלם

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 23/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם בשר פרגית קצוץ

5 בצלי שאלוט קצוצים

שמן שומשום

בקבוק בירה

4 דפי אורז

עלי בזיליקום טרי

עלי נענע

שמן זרעי ענבים או קנולה לטיגון

לרוטב:

1 פלפל אדום חריף

צרור כוסברה

2 עלי כפיר ליים

רבע שורש ג׳ינג׳ר

1 שן שום

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית שורש גלנגל יבש קצוץ

1 כפית סוכר

1 כף סויה

1 כף רוטב דגים

רוטב להגשה:

2 כפות סויה

1 כפית רוטב דגים

חצי כפית שמן שומשום

1 שן שום קצוצה

רבע פלפל שאטה קצוץ

1 כפית חומץ אורז

1 כפית ג׳ינג'ר קצוץ

חצי כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 בסיר נמוך ורחב מטגנים את הפרגיות והבצל במעט שמן שומשום עד שהפרגית מוכנה והבצל זהוב.

2 כותשים את כל חומרי הרוטב במכתש ועלי לכדי משחה חלקה (אפשר גם בבלנדר). מחזירים את הפרגיות לאש, מוסיפים את המשחה ומאדים יחד כשלוש דקות עד שהטעמים נטמעים בפרגית. מורידים מהאש ומקררים.

3 יוצקים לקערה רחבה בקבוק בירה. משרים שני דפי אורז בבירה למשך 2 דקות מכל צד עד שהם מתרככים. מניחים על משטח עבודה את הדפים זה על זה. בקצה העליון של זוג הדפים מנחים שני עלי בזיליקום ושני עלי נענע. בקצה התחתון של העלה מניחים שתי כפות מהתערובת.

4 מגלגלים את הדפים מהצד התחתון כלפי מעלה קיפול אחד, ואז סוגרים את שני הצדדים כמו מעטפה וממשיכים לגלגל כמו אגרול.

5 מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הרול על הצד המקופל בחלק התחתון עד שיזהיב.

6 בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב להגשה ומגישים לצד האגרולים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.