הסלט של סבתא (סלט מיונז)
ד"ש ממזרח אירופה: סלט מיונז תוצרת בית עם נשיכה חריפה של חזרת סגלגלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי אדמה אדומים
2 גזרים קלופים
4-3 ביצים
1 קופסת מלפפונים חמוצים
1 תפוח עץ ירוק, קלוף
שמנת חמוצה
מלח, פלפל
למיונז:
3 חלמונים
1 שן שום כתושה
2 כפות חומץ
1 כפית חרדל
מלח, פלפל
1 כוס שמן קנולה
לחזרת:
1 שורש חזרת
1 סלק מבושל
1 כף חומץ
מעט סוכר
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 מבשלים תפוחי אדמה וגזרים עד לריכוך (עוצרים את הבישול שלא יהיו רכים מדי), ואת הביצים.
2 מבשלים את הסלק עד לריכוך, מצננים ומגרדים. מגרדים שורש חזרת, מערבבים עם הסלק ומתבלים.
3 מיונז: בעזרת בלנדר מוט מקציפים חלמונים ומוסיפים שום, חומץ, חרדל, מלח ופלפל. ממשיכים לטחון ומוסיפים בזרם דק את השמן עד שמתקבל מרקם נכון.
4 חותכים לקוביות קטנות את תפוחי האדמה, הביצים, הגזרים, המלפפון החמוץ ותפוח העץ. מוסיפים מיונז, שמנת חמוצה, מלח ופלפל.
5 מגישים עם החזרת, ואוכלים באותו הביס.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.