אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

הסלט של סבתא (סלט מיונז)

ד"ש ממזרח אירופה: סלט מיונז תוצרת בית עם נשיכה חריפה של חזרת סגלגלה

מיטל רייכל | מאסטר שף | פורסם 14/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי אדמה אדומים

2 גזרים קלופים

4-3 ביצים

1 קופסת מלפפונים חמוצים

1 תפוח עץ ירוק, קלוף

שמנת חמוצה

מלח, פלפל

למיונז:

3 חלמונים

1 שן שום כתושה

2 כפות חומץ

1 כפית חרדל

מלח, פלפל

1 כוס שמן קנולה

לחזרת:

1 שורש חזרת

1 סלק מבושל

1 כף חומץ

מעט סוכר

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מבשלים תפוחי אדמה וגזרים עד לריכוך (עוצרים את הבישול שלא יהיו רכים מדי), ואת הביצים.

2 מבשלים את הסלק עד לריכוך, מצננים ומגרדים. מגרדים שורש חזרת, מערבבים עם הסלק ומתבלים.

3 מיונז: בעזרת בלנדר מוט מקציפים חלמונים ומוסיפים שום, חומץ, חרדל, מלח ופלפל. ממשיכים לטחון ומוסיפים בזרם דק את השמן עד שמתקבל מרקם נכון.

4 חותכים לקוביות קטנות את תפוחי האדמה, הביצים, הגזרים, המלפפון החמוץ ותפוח העץ. מוסיפים מיונז, שמנת חמוצה, מלח ופלפל.

5 מגישים עם החזרת, ואוכלים באותו הביס.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.