דניס בתנור וסלט פומלה חריף
מה הקשר בין דג לפומלה? תתפלאו, כשהוא אפוי ביחד עם שמן זית, שום ועשבי תיבול ולצד סלט פיקנטי וייחודי, מדובר בשידוך מוצלח במיוחד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
דניס שלם טרי
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוץ גס
כוסברה
פטרוזיליה
לימון, פרוס
מלח גס
פלפל שחור
פלפל לבן
שמיר (לא חובה)
1/2 פחית חלב קוקוס
לסלט:
פומלה
עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
בצל סגול, חתוך לפרוסות של חצאים
פלפלים, חתוכים קטן לפי מידת החריפות הרצויה
כוסברה, קצוצה
בצל ירוק
לרוטב:
פלפל צ'ילי חריף
קורט מלח
כף סוכר
כף שמן (אפשר שמן זית או שומשום)
ליים שלם
עור דג מטוגן, חתוך קטן
שום כתוש
קצת רוטב סויה
אופן ההכנה:
1 הדג: שוטפים את הדג וחורצים את עורו על מנת שהרוטב יחדור פנימה ומושחים אותו בשמן זית.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים לתוך בטן הדג את השום והעלים הירוקים ומוסיפים מלח, פלפל שחור ולבן ופרוסות לימונים.
3 אוטמים את הדג בתוך נייר כסף. מכניסים לתנור על רשת, למשך כ-20 דקות.
4 הסלט: בקערה מערבבים את כל הרכיבים.
5 במכתש ועלי כותשים את כל המרכיבים ומוזגים על הסלט.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.