מפרום מוצרלה
ביס מושלם ומושחת של מוצרלה מותכת ממולאת בפטריות שלא יצליח להגיע לשולחן וייחטף כולו עוד בדרך. ראו הוזהרתם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למפרום:
1 נקניק קטן של גבינת מוצרלה
סלסילת פטריות
2 כפות ריקוטה
2 כפות פרמזן מגורדת
2 ענפי אורגנו
חצי כפית פלפל שחור
קורט מלח
שן שום
15 גרם חמאה
לפסטו:
צרור גדול של בזיליקום
כף צנוברים קלויים
שן שום
50 גרם פרמזן מגורדת
רבע עד חצי כוס שמן זית
לרוטב עגבניות שרופות:
7-6 עגבניות בשלות
3 שיני שום
3 ענפי אורגנו
10-8 עלי בזיליקום
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 פסטו: במכתש ועלי כותשים צנוברים ושום. לאחר שנוצרת משחה מוסיפים בכל פעם חופן בזיליקום וקמצוץ מלח גס. כותשים עד לסיום הבזיליקום, מוסיפים פרמזן ושמן זית ומערבבים.
2 רוטב עגבניות שרופות: שורפים בגריל או בתנור עגבניות עד שקליפתן נחרכת. מקלפים ומניחים בצד.
3 על מחבת עם שמן זית מטגנים קלות שום, בזיליקום ואורגנו. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים במסננת ושומרים רק את הנוזלים.
4 מילוי: פורסים את הפטריות, מקפיצים קלות בשמן זית ושום ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי (חוץ מנקניק המוצרלה) ומערבבים.
5 מפרום: חותכים מהמוצרלה פרוסות בעובי 2 אצבעות, וחורצים חריץ באמצע. ממלאים בתערובת המילוי, טובלים בקמח, ביצה ופירורי לחם ומטגנים בצ׳יפסר או בשמן עמוק כ-5 דקות. מוציאים למסננת לכמה דקות לניקוז שמן מיותר.
6 מגישים לצד קעריות קטנות עם פסטו ורוטב עגבניות.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.