פוקצ'ה קובה נייה
מנה שמשלבת עולמות: בצק, דגים וירקות טריים בהרמוניה לכדי ארוחה שנראית נפלא
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפוקצ'ה:
340 מ"ל מים פושרים
1 כף שמרים
חצי ק"ג קמח פוקצ'ה
שלושת רבעי כף מלח
כף שמן זית
למילוי הפוקצ'ה:
1 בצל
500 גרם תרד
100 גרם חמציץ
לקובה נייה:
כוס בורגול מושרה
1 יח' פילה לברק
1 יח' פילה מוסר ים מפולט מעור
צרור כוסברה
רבע כפית ג'ינג'ר קצוצה
רבע כפית למון גראס קצוץ
4 בצלי שאלוט קצוצים
מלח ופלפל
חצי פלפל חריף
למילוי קובה נייה ולקריספי שאלוט:
4 בצלי שאלוט קצוצים לרצועות
2 כפות קמח (לקריספי שאלוט)
1 יח' פילה מוסר ים
1 יח' פילה לברק
כפית גרגירי כוסברה
לרוטב יוגורט כבשים:
חצי כוס יוגורט
שן שום קצוצה
חצי פלפל חריף קצוץ
חופן נענע קצוצה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את כל חומרי המילוי לפוקצ'ה יחד ומעבירים למקרר.
2 מניחים את המים בקערת המיקסר עם השמרים ל-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים קמח, מלח ושמן זית ולשים במיקסר עוד 7 דקות.
3 מורחים על הבצק שמן זית ומפזרים מעל קמח דורום ומתפיחים חצי שעה. לאחר חצי שעה ממלאים את הפוקצ'ה. אופים 20 דקות בתנור על 200 מעלות. מוציאים ומזלפים שמן זית מעל.
4 מכינים קריספי שאלוט: חותכים את השאלוט לרצועות, מצפים בקמח ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים למסננת.
5 טוחנים את כל החומרים לקובה נייה במטחנת בשר פעמיים ומעבירים למקרר להתגבשות.
6 מאדים את הפילטים בכלי אידוי עד שמתרככים. ממליחים, מוציאים מכלי האידוי ומניחים לצינון.
7 במכתש ועלי כותשים את הדג המאודה ומוסיפים קריספי שאלוט וגרגירי כוסברה וכותשים הכל יחד. מחממים מחבת עם שמן עמוק ומפוררים לתוכו את התערובת. מטגנים לכדי הזהבה, מוציאים מהשמן ומקררים.
8 לוקחים חופן מהמסה הקרה של הבורגול, משטחים על היד ולוקחים חופן קטן של הדג המטוגן, שמים במרכז וסוגרים לקציצה ממולאת.
9 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושומרים במקרר עד ההגשה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.