אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

סלמון בבצק פילו עם תרד וגבינה

אנחנו, הישראלים, ממש אוהבים בצקים ממולאים על סוגיהם. אם יש דבר נוסף שאנחנו אוהבים במיוחד זה ללא ספק סלמון. עדן טרנר משלבת ביניהם במתכון עם חמיצות מרעננת ונגיעה של גבינות

עדן טרנר | מאסטר שף | פורסם 30/10/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לסלמון

8 יחידות פילה סלמון (כל יחידה במשקל 120 גרם)

כף פטרוזיליה, קצוצה

כף עירית, קצוצה

כפית עלי אורגנו, טריים

כפית עלי תימין, טריים

חצי כוס שמן זית

3 כפות מיץ לימון

למילוי:

רבע כוס ועוד כף שמן זית

בצל קטן, קצוץ

1 כרישה קטנה, קצוצה

280 גרם תרד קפוא, מופשר וסחוט

כף שמיר, קצוץ

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל לבן

80 גרם גבינת פטה

חצי קופסה (120 גרם) גבינת קוטג'

כפית וחצי פירורי לחם

1 ביצה

למאפים:

16 דפי בצק פילו

200 גרם חמאה, מומסת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסלמון: מערבבים את כל עשבי התיבול עם שמן הזית והלימון.  

2 מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, יוצאים מעל את המרינדה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה בחוץ (או שעה וחצי במקרר).

3  מכינים את המילוי: מחממים כף שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים יחד כ-8 דקות תוך כדי ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה, עד לריכוך.

4 מוסיפים את התרד הסחוט ורבע כוס שמן זית. מערבבים היטב ומבשלים מעל להבה נמוכה 4 דקות. מוסיפים את השמיר, המלח והפלפל ומערבבים. מעבירים למקרר למשך חצי שעה. מוסיפים את הגבינות, פירורי הלחם והביצה ומערבבים שוב.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מכינים את המאפים: מברישים את החמאה על דף פילו אחד ומעליו מניחים דף נוסף. מניחים חתיכת סלמון במרכז יחד עם רבע כוס מהמילוי שהכנו.

7. עוטפים את הפילו סביב הסלמון לקבלת חבילה קטנה ומברישים חמאה בנדיבות.

8. חוזרים על הפעולה עם שאר  עלי הפילו, הסלמון והמילוי, ומסדרים את החבילות בתבנית עם נייר אפייה.

9. אופים כ-15-20 דקות עד להזהבה ומגישים מיד.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.