שקשוקה ארוזה בפיתה
דוקטור שקשוקה בהלם: מאפה מקורי ונהדר של בצק העוטף עגבנייה אפוייה, שבתוכה עדשים, ביצה, תרד וזעתר או בקיצור - שקשוקה משודרגת לעילא איך לא חשבו על זה קודם?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
לבצק:
קמח לבן
קמח כוסמין מלא
מים
מלח
שמן זית
למילוי:
עגבנייה
שמן זית
מלח
פלפל שחור
תרד
עירית (אופציונאלי)
תימין
עלי זעתר
עדשים שחורות
ביצה
אופן ההכנה:
1 הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק ביחד, מכסים ומניחים בצד.
2 הירק: חותכים את העגבנייה בשליש הגובה ואופים בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל עד שמתרככת. מבשלים את התרד בסיר עם מים.
3 מבשלים את העדשים השחורות בהרבה מים, כמו שמבשלים פסטה. אפשר להוסיף פנימה גם גבעולי עירית. מסננים ומניחים בצד.
4 הרכבת המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול. מניחים את העגבנייה במרכז ומוציאים חלק מהליבה. מניחים על העגבנייה קצת עלי זעתר, תימין, מלח ופלפל, תרד, עדשים שחורות מבושלות וביצה. אורזים בבצק ומשתדלים שלא יהיו חלקים עבים בקיפול.
6 מכניסים לתנור. אפשר ללטף בשמן זית. אופים עד השחמה. מגישים לצד טחינה טובה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.