אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

קבב מעזוקה

קציצות סוריות נפלאות של בשר כבש ותבלינים, ממולאות בגבינת חלומי ופטריות, וצרובות על מחבת חמה - רק כמה דקות. אוכלים חם חם ומבקשים עוד אחת. טוב, נו, שתיים

טארק עבד אל גני | מאסטר שף | פורסם 09/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

800 גרם בשר כבש טחון

450 גרם גבינת חלומי, חתוכה לרצועות

2 כפות צנוברים קלויים

3 בצלים, חתוך לרצועות

800 גרם (3 סלסילות) פטריות, חתוכות לקוביות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף עלי טימין

3 כפות חמאה

½ כפית פלפל שחור

¼ כפית פלפל אדום חלבּי או פפריקה

¼ כפית מלח

אופן ההכנה:

1 את הבשר והפלפל אדום חלבי או הפפריקה מערבבים היטב בקערה, לאחר מכן מחלקים ל-8 חתיכות ויוצרים צורה של כדורים.

2 ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל עם קמצוץ של מלח מטגנים עד שקיפות (5 דקות), ואז מוסיפים את הפטריות ומבשלים כחצי שעה. מתבלים בפלפל שחור ומניחים להצטנן, לאחר מכן מוסיפים את הפטרוזיליה, הטימין והצנוברים.

3 פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה. משטחים 2 כדורי קבאב אחד לצורה של דיסק עגול בעובי 1 ס"מ. במרכז עיגול אחד שמים לסירוגין 2-3 פרוסות של גבינה ו-2-3 כפיות של מילוי הפטריות. סוגרים עם העיגול השני ומהדקים היטב. באופן זה יוצרים עוד 3 קבבים ממולאים.

4 מטגנים את הקבבים בגריל או על מחבת פסים 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע יפה. מגישים מיד (אפשר לחתוך לרבעים לפני ההגשה).

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.