אוכל
צילום׃ רענן כהן

נקנקיית פרגית אסייתית

גינג'ר, כוסברה, נענע ושמן שומשום - זה לא מתכון לנודלס, אלא לנקניקיה אסייתית נועזת, נושכת, טעימה ומיוחדת. ומה בא עם זה, אתם שואלים? תפוחי אדמה קריספיים בתנור, שלא תגידו שלא דואגים לכם פה

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 09/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג פרגית טחונה

1 צילי אדום חריף (אפשר יותר או פחות) קצוץ דק

5 שיני שום כתושות

½ צרור כוסברה, קצוץ דק

עלים מחבילה בזיליקום, קצוצים דק

עלים מ-1/3 צרור נענע, קצוצים דק

30 גרם גינג'ר כבוש (אפשר יותר או פחות לפי הטעם) קצוץ

מלח ופלפל

מעיים של טלה או סינטתיות

כפית שמן שומשום (לטיגון)

לתפוחי האדמה:

5 תפוחי אדמה גודל בינוני

שמן זית

רוזמרין קצוץ

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הגלם פרט לתבלינים.

2 אחרי כמה דקות, כשמתקבלת תערובת חלקה, מוסיפים מלח ופלפל ומנקנקים לנקנקיות עם המעיים.

3 במחבת שמים מים שמן שומשום ומעט שמן רגיל ומאדים את הנקנקיות 3-4 דקות.

4 לתוספת תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים 30-40 דקות, עד ריכוך. מסננים וחותכים לקוביות גסות או פלחים.  

5 בנתיים שמים תבנית בתנור עם שמן ומחממים ל-220 מעלות. כשתפוחי האדמה מוכנים שמים אותם בתבנית החמה עם רוזמרין, מלח ופלפל. מחזירים לתנור ל-10 דקות או עד השחמה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.