נקנקיית פרגית אסייתית
גינג'ר, כוסברה, נענע ושמן שומשום - זה לא מתכון לנודלס, אלא לנקניקיה אסייתית נועזת, נושכת, טעימה ומיוחדת. ומה בא עם זה, אתם שואלים? תפוחי אדמה קריספיים בתנור, שלא תגידו שלא דואגים לכם פה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג פרגית טחונה
1 צילי אדום חריף (אפשר יותר או פחות) קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
½ צרור כוסברה, קצוץ דק
עלים מחבילה בזיליקום, קצוצים דק
עלים מ-1/3 צרור נענע, קצוצים דק
30 גרם גינג'ר כבוש (אפשר יותר או פחות לפי הטעם) קצוץ
מלח ופלפל
מעיים של טלה או סינטתיות
כפית שמן שומשום (לטיגון)
לתפוחי האדמה:
5 תפוחי אדמה גודל בינוני
שמן זית
רוזמרין קצוץ
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הגלם פרט לתבלינים.
2 אחרי כמה דקות, כשמתקבלת תערובת חלקה, מוסיפים מלח ופלפל ומנקנקים לנקנקיות עם המעיים.
3 במחבת שמים מים שמן שומשום ומעט שמן רגיל ומאדים את הנקנקיות 3-4 דקות.
4 לתוספת תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים 30-40 דקות, עד ריכוך. מסננים וחותכים לקוביות גסות או פלחים.
5 בנתיים שמים תבנית בתנור עם שמן ומחממים ל-220 מעלות. כשתפוחי האדמה מוכנים שמים אותם בתבנית החמה עם רוזמרין, מלח ופלפל. מחזירים לתנור ל-10 דקות או עד השחמה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.