אוכל
צילום׃ דניאל בראון, מאסטר שף

חצאי פיתה עם צזיקי וקרעי דג

אלוהים, איזו פיתה: קרעי דג לברק בחוואייג', נחים בחצי פיתה עם יוגורט חמצמץ, בצל כבוש, צנוברים, עשבי תיבול וצי'פס פריך פריך. אם לשלוח רמז עבה ליקום - היינו שמחים שיפנקו אותנו ככה

מיכל אפשטיין ורון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 04/08/15 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

50 גרם חצאי שקדים מולבנים וקלויים

50 גרם צנוברים, קלויים

8 פיתות גדולות, חצויות אופקית לעיגולים

עלים מחצי צרור נענע, קצוצים דק

חצי צרור כוסברה, קצוץ דק

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

½ פלפל חריף ירוק, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

½ צ'ילי אדום, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

מיץ מחצי לימון

2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל

לצזיקי:

מיכל יוגורט 300 מ"ל

4 מלפפונים חתוכים ולקוביות

5 שיני שום כתוש

חצי צרור נענע קצוצה

מיץ מחצי לימון גדול

שמן זית

מלח ופלפל

לדג:

4 דגי לברק (במשקל 900 גרם כל אחד), מפולטים ומנוקים לחלוטין מהאדרות

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

קורט שבבי צ'ילי

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

חצי כפית חוויאג'

מלח ופלפל

לבצל כבוש:

2 בצלים סגולים גדולים, קלופים ופרוסים דק

½ כוס (120 מ”ל) חומץ

½ כוס (100 גרם) סוכר

½ ליטר (2 כוסות) מים רותחים

לצ'יפס:

2 תפו"א

2 בטטות

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 קולים את הצנוברים והשקדים במעט חמאה.

2 לצזיקי: מערבבים את כל המרכיבים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

3 לדג: מערבבים את כל המרכיבים מלבד הדג ליצירת משרה. משרים את הדג במרינדה לשעה לפחות (במקרר). מוודאים שהדג בטמפ החדר לפני האפייה.

4 מסדרים את הדגים בתבנית על נייר אפייה ומברישים היטב במרינדה. אופים בחום גבוה במדף העליון ביותר של התנור כ-15 דקות, עד שהדג מבושל לחלוטין. בוצעים לפני.

5 לסלט: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומתקנים תיבול.

6 לבצל: מוסיפים את החומץ והסוכר אל המים הרותחים ובוחשים עד שהסוכר נמס. מצננים לחלוטין. מוזגים את התחמיץ על רצועות הבצלים ומעסים בעדינות. משרים כחצי שעה (אפשר יותר) ואז סוחטים את הבצלים מהתחמיץ.

7 לצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה ובעזרת קולפן יוצרים פרוסות דקות. משרים את הקליפות במי קרח כ 20 דקות. מוציאים לייבוש על מגבת.

8 מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הרצועות במספר סבבים כחמש דקות בערך או עד להזהבה. מוצאים לנייר סופג ובוזקים מלח גס.

9 הרכבת המנה: על פיתה פתוחה שמים מעט צזיקי, מעל קרעים של דג, מעל את סלט עשבי התיבול ומעל את הבצלים הכבושים. מפזרים מעל שקדים וצנוברים ומוסיפים את צ'יפס הבטטה ותפוחי האדמה. מחזיקים כמו טורטיה, ומומלץ להגיש עם צ'ייסר של וודקה וקוביית אבטיח.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.